Γνωστό ως το «πάρκο του Σίνε Βόλος» ή το «Μικρό κηπούδι», αν και επίσημη ονομασία του «Πλατεία παρά την Οδό Φιλελλήνων», όπου αρχικά σχεδιάστηκε από τον Φώτη Κολακίδη το 1958. Συγκεκριμένα η εταιρεία «Κολακίδης, Οικονόμου & Χατζηκώστας»
Τα σχέδια του πάρκου ετοιμάστηκαν την περίοδο που ακόμη ένα έργο του Φώτη Κολακίδη, ο «Δημοτικός Παιδικός και Βρεφικός Σταθμός Λεμεσού» (1955-58), όπου κτίστηκε απέναντι από το πάρκο, βρισκόταν στην τελική φάση της κατασκευής του.
Η τοπιοτέχνηση του πάρκου περιελάβανε μια πλατεία με διακοσμητική δεξαμενή στο κέντρο με χαρακτηριστικές παραβολοειδές καμπύλες, περίπτερο με υπόστεγο χώρο, παιδότοπο και πράσινους χώρους.
Εισηγήσεις από τον αρχιτέκτονα σε σχέση με την φύτευση: πεύκα και ακακίες περιμετρικά του πάρκου, λεμονόδεντρα στη δυτική πλευρά και ευκάλυπτοι, ελιές και κερασιές στον πυρήνα του πάρκου.
Ανάπλαση:
Η ανάπλαση του πάρκου έγινε μέσο της συγχρηματοδότησης έγινε το 2019, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020 και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη» στον άξονα προτεραιότητας «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη».
Με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής των Δυτικών συνοικιών της Λεμεσού, την οικονομική και την κοινωνική ευημερία των κατοίκων και την βοήθεια στην υλοποίηση του οράματος για μία πόλη φιλική και ελκυστική για κοινωνικές, περιβαλλοντικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Η αναβάθμιση του πάρκου έγινε για την βελτίωση της εικόνας της περιοχής και του δομημένου περιβάλλοντος, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των περιοίκων και της ελκυστικότητας της περιοχής. Η περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής με ενίσχυση την εμπορικότητα και ανταγωνιστικότητα της περιοχής και την αναβάθμιση της ζωτικότητας της περιοχής. Παράλληλα ως πυρήνας κοινωνικής συνάντησης και διαλόγου των κατοίκων της περιοχής, ευρύτερων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα της νεολαίας με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν κοινωνικές σχέσεις και δραστηριότητες.
Η ανάπλαση περιλαμβάνει:
- Εξωτερική αναβάθμιση όψεων κτιριακών εγκαταστάσεων και οργάνωση Υπαίθριας Εστίασης Αναψυκτηρίου.
- Νέοι χώροι υγιεινής για ΑΜΕΑ και για παιδιά.
- Δημιουργία χώρου μικρών εκδηλώσεων, ελαφριά κατασκευή κερκίδων.
- Επαναφορά στοιχείου νερού στο υφιστάμενο μοντέλο.
- Ανακατασκευή/αναβάθμιση παιχνιδότοπου.
- Δημιουργία χώρου εκγύμνασης ενηλίκων/όργανα γυμναστικής.
- Τοπιοτέχνηση και εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος.
- Κατασκευή υπαίθριων καθιστικών χώρων.
Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών που ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο του 2019 και ήταν 9 μήνες και το συνολικό κόστος ήταν €430.000.